Mignon "Wie het zink en lach"
15 februari 2020
Een verslag van de Carnavalsavond vindt u hieronder

Mignon Wie het Zink en Lach
15 februari 2020 in de Hanenhof te Geleen

Na een periode van 2 jaar heeft Mignon de Canavalsavond weer met succes opgepakt. De Heremiet heeft Mignon moeten verlaten na het overlijden van de uitbater. Uiteindelijk heeft Mignon nu een goede lokatie gevonden zonder scheuren in de muren en afgebladerde verf ect. ect.

D’Heremiet was wel een vertrouwde omgeving. In ieder geval is de Hanenhof een geweldig mooie en ruimere lokatie. Ook qua geluid is het stukke beter dan de oude lokatie.


De zaal van de Hanenhof was een beetje kleiner gemaakt met een afscheiding. Er waren netjes tafels en stoelen geplaatst. Het was weer goed gevuld als vanouds.


Onze voorzitter Huub Schäfer opende de avond en heette een ieder van harte welkom in de nieuwe lokatie.

Hij kondigde tevens de raad van 11 dames aan om plaats te nemen op de buhne. Ook de Opperstalmeester kondigde de raad van 11 dames aan met een uitzondering. Door omstandigheden kon Resy Welters niet aanwezig zijn.

De presentatie wordt weer verzorgt door Opperstalmeerster Wim Vorstenbosch en de Ceremoniemeester Frans Coenen.


O.v.v. de opperstalmeester houdt Ton Reaven nog (even) een speech voor de oude prins Ad 1ste. 

Ad 1ste (Ad Keulers) heeft twee jaar de regie gehad en neemt afscheid om plaats te maken voor de nieuwe prins, Emil de 1ste (Emil Hoss). Hij was letterlijk van de pot gerukt om aan te treden.

Emil leest zijn speech voor die hij op een wc rol heeft geschreven

Daarna kwam buutereedner Ger Frenken de boel wat opvrolijken. En dat was hem weer goed gelukt. Die van Sittard moesten hierbij een beetje inboeten.


Hierna kwamen de oud prinsen de ode uitbrengen aan de nieuwe prins. Na de ode aan de nieuwe prins Emil de 1ste werden nog wat meezingers gezongen door de oud prinsen.


Ook de Gelaense Jonge waren weer van de partij. Na de oud prinsen kwamen zij al zingend met het lied “Kóm mer nao bènne” de zaal binnen. 

Daarna zongen zij nog twee liedere met als laatste lied “ ‘t sjoonste wat d’r is”. Bij dit lied gingen de vrouwen van de Raad van 11 op de buhne in de Polonaise..


Na de feeststemming kwam een dansmarieke van de Sjoutvotte haar kunsten laten zien. Dat is altijd heel mooi om te zien en zoiets maakt deze carnavalsavond af.


Dan kwamen nog als verrassing de flarissen met de stadsprins Daan 2de. Zij hebben de nieuwe prins Emil 1ste nog even leuk in het zonnetje gezet.

Daarna was het Mignonlid Frans van Mulken aan de beurt. Hij zorgde weer voor muzikale sfeer in de zaal. Weer wat meezingers die het pubiek in de zaal weer deed sjoenkele.

Daarna werd dansmarieke Kali van de Sjoutvotte aangekondigd door de Opperstalmeerster Wim. Wim haalde nog aan dat zij 11 jaar dit jaar bij de Sjoutvotte is. Zij werd onthaald met een hartelijke aplaus.

Zij danste alleen en perfect. Zij had het prachtig gedaan en kreeg van Wim dan ook een pluim.


En ja hoor, Marcel Olischlager bracht hierna weer enkele solo’s waaronder “ ’t vlaegelke ”, “ Et trompetje van Jeannetje ” en “ Duuj’s effe taege mich aan ”. Ook hij brengt de zaal weer in de stemming en er werd weer flink gesjoenkeld.


Vervolgens werd door onze opstalmeester Wim de Sjoutvotte aangekodigd met President Dave, Prins Jordy en Jeugdprins Robin.

Ook president Dave kwam even terug op het tijdperk van D’Heremiet. Ook zij hadden toen even een probleem dat ze een andere lokatie moesten gaan zoeken. Hij zegt dat Mignon een mooie lokatie had gevonden zonder plekken in het plafond en vallend stuckwerk. Het stuckwerk valt hier niet van de muur ect. ect. 

Prins Emil van Mignon kreeg de erepenning van Prins Jordy omgehangen.


Na wat toespraken over en weer werd de budnerreeder Hub Stassen aangekondigd. 

Ook deze buut was van ongekende humor voorzien.


Ook de Garde was weer van de partij. Zij brachten enkele medley’s ten gehore. Er werd samen mooi en stemmingsvol gezongen. 

Loewende klokken werd o.a. gezongen. Het publiek kon zo makkelijk meezingen. De sfeer bleef er goed in.


Daarna kwamen de Pleyzengers die een zeer goede indruk maakten.

Deze groep wordt begeleid door de geweldige accordeonist Huub Lemmens.

Ze begonnen met een medley van Sjef Diederen.

Er werden ook liederen van de Schintahler gezongen. En de accordeonist liet ook horen wat hij in huis had. Kortom geweldig!


De avond was flink uitgelopen, waardoor het Trio Ongepluk niet meer kon optreden. Zij komen in ieder geval volgend jaar terug en zullen dan vroeger in het programma worden ingepland.

Verslag
Harry de Klerk
Hieronder ziet u nog een foto reportage
U kunt op een foto klikken om uit te vergroten en te scrollen
Ook op facebook van Mignon vindt u nog veel foto's
Het icoontje van facebook vindt u onderaan deze pagina
.
Share by: